Mitä, jos olisit jo perillä?

27.06.2023

Katse saattaa olla niin tiiviisti määränpäässä, että unohdat nauttia matkasta. Matka voi olla hetkittäin epämukava ja haastaa hitaudella, epävarmuudella ja vastoinkäymisillä. Samalla tämä saattaa olla muutoksen antoisin osuus. Saat uusia kokemuksia, reittejä ja kontakteja juuri haasteiden takia. Matka onkin mainio tilaisuus pysähtymiselle, tutkimiselle, omalle kasvulle ja itsensä kehittämiselle. Samaan määränpäähän on myös useimpia reittejä ja niitä on turha arvottaa keskenään.


Omien terapia- ja valmennusmatkojen lisäksi myös vesillä liikkuminen on opettanut luonnon kunnioittamisen lisäksi hetkessä elämistä ja uusien reittien suunnittelua sekä hyväksymistä. Suunnitelmat voivat varsinkin merellä muuttua moneen kertaan. En ole koskaan melonut niin kovaa, kuin yllättävän ukkospuuskan alta pois saaristomerellä, satamassa on kulutettu ukonilmalla aikaa lukien ja kirjoittaen, vaikka mieli olisi jo haikaillut seuraavaan satamaan ja surffit ovat loppuneet lyhyeen, kun huomaan vedessä olevani ihan liian isossa kelissä omiin taitoihini nähden. Vaikka kuinka tekisi mieli lähteä vesille tai jatkaa, Luontoäiti laittaa tälle välillä rajat. Tämä ei ole koskaan suuremmin harmittanut, koska kunnioitukseni luontoa kohtaan on niin suurta ja pysähtyminen on tuonut joka kerta mukanaan jotain arvokasta. Matkalla sattuneet haastavatkin vastoinkäymiset opettavat meille aina jotakin tärkeää, vähintään pysähtymistä ja olennaisen huomaamista. Ymmärrän, että tätä voi olla vaikea nähdä välillä arjessa vaikean tilanteen keskellä, mutta tätä voi harjoitella.


Haastan sut harjoittelemaan ottaamaan matkasta kaiken irti ja näkemään sen kauneuden. Tiedän, että tämä on vaikeaa hetkittäin, mutta kesä on mainiota aikaa harjoitella tätä ihan konkreettisesti varaamalla matkustamiseen enemmän aikaa ja kulkemalla uusia reittejä perille.


Uusia reittejä sun kesään toivoen, Krista