Sinua ei määrittele se, mitä olet kohdannut, vaan se, miten jatkat siitä eteenpäin - K. Sköld

Olen turvallisuushakuinen seikkailija, uuden oppija, äiti, kasvattaja, uusperheen toinen aikuinen, tytär, ystävä, hassuttelija, ironikko, innostuja, esteetikko, nautiskelija, tukija, tutkija, huolehtija ja uudelleen ajattelija. Minulle on tärkeää, että ympärillä olevilla ihmisillä on hyvä ja helppo olla kanssani.

Haen positiivisia haasteita elämääni niin harrastuksista kuin tavasta yrittää ajatella toisella tavalla. Palautuminen, omat rajat ja lempeys ovat teemoja, joita kuljetan mukanani jatkuvasti omassa elämässäni. Ihminen, ihmismieli sekä ihmisen voimavarat tiukallakin hetkellä ovat kiehtoneet minua aina. Työssäni opettajana olen kokenut olevani etuoikeutettu, kun olen päässyt vahvistamaan nuorten voimavaroja sekä osaamista. Näen opettajan työn myös ennaltaehkäisevänä mielenterveystyönä. Opettajan työ on paljon kuuntelua, keskusteluavun antamista sekä nuorten voimavarojen esiin nostamista. Opiskelu ratkaisukeskeisissä lyhytterapiaopinnoissa tuntui luontevalta jatkolta kaikelle sille, mitä olen oppinut elämäni aikana.

Miten olen saanut lempeyttä lisää elämääni? Tekemällä virheitä.


Olen tehnyt asioita vaikeasti, pysähtynyt itseni äärelle ja jakanut pysähtymisen sekä itsemyötätunnon sanomaa joogatunneillani. Olen kuunnellut omaa sydäntäni nuoresta lähtien ja juossut seinää päin monta kertaa. Kannan vastuun kaikista valinnoistani. Elämä ei myöskään kysele, vaan ikävät asiat tapahtuvat silloin, kun niitä vähiten odottaa. Kaikkien mahdollisuuksien ja kepeyden rinnalla on ollut luopumista, suurta surua, pelkoa, huolta omasta terveydestä, huolta pärjäämisestä, ylisuorittamista, uupumista, unettomuutta - eli Elämää. Vastoinkäymiset ja väärät valinnat kuuluvat elämään, enkä olisi tässä ilman niitä.


Kielet: suomi ja englanti

Terapiavastaanotto etänä tai Lauttasaaressa.

Olen mentaalivalmentaja, joogaopettaja, rentoutusohjaaja, kuvataidekasvattaja ja valmistun ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi .


  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti opiskelija, 2022-, HPI

  • Mentaalivalmentaja, 2022, HLF®

  • Rentoutusohjaaja, 2021, HLF®

  • RYT50 Yin yoga teacher, 2021, Yoga Rocks

  • Tiibetiläinen äänimaljahoitaja ja sointukylpyohjaaja, 2020, Terhi Elo

  • Grounging yin®, 2020, Minna Andersson

  • RYT200 Hatha joogaopettaja, 2019, Heartful Yoga Academy

  • Taiteen maisteri, 2005, Kuvataidekasvatus, Lapin yliopisto

  • HNDC (Higher National Diploma in Classical Animation), Ballyfermot College of Further Education, 2004 DublinAsiakaspalautteet

Terapian aikana edistyin valtavasti. Se sai ajan tuntumaan pitkältä. Toisaalta prosessi tuntui myös helpolta; oivalsin asioita, joita olin työstänyt jo vuosien ajan.

Suoruus ja välitön keskusteluyhteys. Tykkään myös erityisesti siitä, että Krista kohtaa rohkeasti vaikeita asioita ja osaa hyvin johdattaa asiakkaansa katsomaan asioita uusin silmin.

Koin motivoituneeni ja inspiroituneeni valmennuksen myötä ja sain tarvitsemaani varmuutta sekä itsetunnonkin kohotusta. Epävarmuus väheni, Krista osasi hyvin antaa työvälineitä sen sietämiseen ja keskeneräisyyden hyväksymiseen.

Pidin Kristan lämpimästä ja varmasta otteesta sekä rytmistä, kotitehtävistä ja ajatusten jyvien jakamisesta, niin että niistä saattoi poimia itselleen sanoman ja tehdä oivalluksia. Hän vaikutti heti helposti lähestyttävältä ja osaavalta, hänen kuljetettavanaan oli helppo olla, niin että omat jalat kuitenkin juurevasti valitulla polulla :-)

Lämmin kiitos ajatusteni selkeyttämisestä, rinnalla kulkemisesta, kannustuksesta, kuuntelemisesta ja ymmärtämisestä sekä motivoimisesta ja kykyihini uskomisesta <3